zondag 28 augustus 2011

Weekoverzicht 24-28 augustus 2011

Hieronder de samenvattende grafiek van de gegevens van 24-28 augustus 2011. 

De gegevens in de tabel geven het aantal en type voertuigen weer die dagelijks gedurende een half uur werden waargenomen ter hoogte van de Vliegveldlaan.  Er werd niet nagegaan of de getelde voertuigen al dan niet van bewoners van de Brandhoutstraat of bezoekers van de bewoners waren (technisch niet haalbaar).  Gegevens verkregen uit de tellingen dienen dus enkel om een trend aan te geven.

Er werd in de reacties opgemerkt dat het tellen van bussen niet relevant is en dat de aanwezigheid van De Lijn in deze straat door de meeste inwoners gewenst is.  Aangezien hier geen waardeoordeel wordt gegeven aan bepaalde types voertuigen, maar een beeld wordt gegeven van de totale verkeersdruk, zal de categorie 'bus' blijven bestaan.  Er werd echter voor gekozen om in de overzichten, naast het totaal aantal voertuigen, ook de gegevens per voertuigtype weer te geven, zodat elke lezer voor zichzelf de resultaten kan interpreteren.

Er valt op te merken dat 'personenwagens' (blauwe lijn) de grootste categorie voertuigen zijn die deze straat aandoen, gevolgd door 'lichte vrachtvoertuigen' (gele lijn).  De categorieën 'vrachtwagens', 'autobussen' en 'andere' maken de minderheid uit.
Verder valt een stijging van zowel het totaal aantal voertuigen (rode lijn) als de personenwagens waar te nemen vanaf de dag waarop de wegversperring werd weggenomen tot en met zaterdag 27 augustus 2011.  Op zondag daalt het aantal voertuigen en werden er geen lichte vrachtwagens waargenomen tijdens de telling.

Om de bruikbaarheid van de gegevens te vergroten zullen de tellingen die hernomen worden in de overzichten vanaf nu steeds plaats vinden tussen 18:00 en 19:00 's avonds. 
Het is mogelijk dat ook puntctuele tellingen worden uitgevoerd op piekmomenten.  Zowel de datum als het tijdstip van de telling wordt steeds weergegeven in de blogtitel om verwarring te voorkomen.
Inwoners die een dagje willen meedoen, mogen hun resultaten altijd doorsturen naar brandhoutstraat (at) hotmail (punt) be.  (De gegevens kunnen eventueel dienen als controle).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten